Oscar Keserci

Oscar Keserci

Oscar Keserci är född i Finland men har vuxit upp på ön Rhodos i Grekland. År 2013 längtade han efter någonting nytt i sitt liv och valde att flytta tillbaka till Finland. År 2014 köpte han sin första kamera och blev inspirerad av fotografering. Han ville fotografera allt det magiska naturen hade att erbjuda. Han har alltid arbetat och lärt sig själv med ett mål att konstant förbättra sina färdigheter. Hans passion är att fotografera landskap, mera specifikt kuster och landskap på natten.

Nattfotografering och synlighet inom sociala medier

Jag kommer att presentera mina nattbilder innebärande vilka tekniker jag använder och hurdant material jag utnyttjar för att få det bästa möjliga resultatet. Även lösningar och tips på hur man kunde förbättra sin nattfotografering. Jag tänker även gå in på mina tankar kring online publicitet. Jag berättar om online publicitet jag nått och hur stor roll det haft. Synlighet via sociala medier har även haft en stor inverkan på den framgång jag nått under dessa tre år jag fotograferat. Jag vill gå igenom hur jag började och hur jag utnyttjat sociala medier.

Vilken funktion har en enskild bild idag

Bildens funktion varierar stort beroende på fotgrafens syfte. Vad vill fotografen berätta med sina bilder. Syftet är ofta det som styr fotografiets funktion. Bilden kan vara fotografens sätt att uttrycka känslor, minnen, berättelser eller upplevelser av olika slag. Jag tror att en enskild bilds funktion även speglas av fotografiets exceptionella och unika form.

Vilken bild får DIG att stanna upp?

Som min presentation kommer att visa är jag väldigt fascinerad av nattfotografier inkluderande vintergatan och olika stjärnformationer. Dock är mitt intresse överlag mycket bredare än endast så. En bild som får mig att stanna upp är dramatisk, sällsynt och består ofta av landskap. Dramatisk och sällsynt är båda ord som kan ha olik betydelse beroende på individ men det är två ord som bäst beskriver mitt intresse. Landskap och vyer i naturen är det som får mitt huvud att vända.