PechaKucha-esittelijät

BioFoto Finland on ruotsinkielinen luontovalokuvayhdistys, jolla on jäseniä ympäri maata. Samalla yhdistys on osa skandinavista BioFoto-verkostoa. 5 BioFoto Finlandin jäsentä esittelevät luontokuviaan PechaKucha-muodossa. Jokainen esittäjä saa esittää 20 kuvaa, jokaista tasan 20 sekunnin ajan.

BioFoto Finland – PechaKucha

Gunilla Björklund

Metsäkauriit lähiympäristössäni

Kuvaan mielelläni lähiympäristöäni, joka tarjoaa mielenkiintoisia kohteita: vuodenaikojen mukaan vaihteleva metsä, merenlahti, kasvisto ja eläimistö.

Sarjaa “Metsäkauriit lähiympäristössäni” olen kuvannut huhtikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa 2017.

gunillabjor@gmail.com, https://gunillasnatur.vuodatus.net/


Mia Falck

In the Nude

Olen 45 vuoden ikäinen ja asun Etelä-Suomessa, kauniissa ympäristössä, metsineen, lampineen ja eläimineen. Joten monta motiivia löytyy lähiympäristöstä.

Jo teini-iässä minua kiinnosti valokuvaaminen, unelma valokuvaaja- ammatista eli myös. Mutta niin ei käynyt. Muutaman vuoden valokuvaustauon jälkeen aloitin taas kuvaamisen vuonna 2012 kun sain ensimmäisen digikamerani.

Nyt olen mukana aikuisopetuksessa saadakseni luontokuvaajan ammattitutkinnon.

Rakastan luonnon kuvaamista, myös makro-kuvaaminen on minulle mieluisaa. Mutta löysin melko nopeasti oman juttuni. Alastomien naisten kuvaaminen luonnossa, kauniilla tavalla.


Kristian Frantz

Maisema kalliossa

Valokuvaaja jota eniten kiehtoo pienet ja isot mustavalkoiset maisemat. Ilman värejä täytyy löytää oikeat linjat, muodot ja rakenteet maisemassa ja niistä, sekä tietysti valosta, rakentaa kuvan tunnelman. Yhdestä ja samasta kalliosta voikin löytää monta erilaista maisemaa.


Anne Häggblom

Vilaus Uudesta-Seelannista

Asun Oravaisissa Pohjanmaalla. Olen opettaja käsityössä ja kuvataiteessa. Vapaa ajalla käyn usein ulkona luonnossa Nikon D5100 tai D750 kanssa. Kuulun valokuvakerhoihin Fotoklubben Knäppisarna ja Biofoto Finland. Opiskelen luontokuvaajaksi Axxellissa.


Niclas Rantala

Eteläsin ja merta lähimpän

Maisemavalokuvaajana pidän siitä vuodenajasta jolloin on kylmää, ja luonto on hieman riisuttu. Olen kohta kymmenen vuoden ajan kuvannut turunmaan saaristoa syksystä kevääseen. Sää ja talvet olevat olleet vaihtelevia niin myös asuminen ulkosaaristossa. Vaikka olen asunnut tuvassa, mikään ei voita heräämistä talviaamuna teltassa. Se on todella upea elämys.

Valokuvausurani alkoi yksinkertaisilla filmikameroilla 35 mm optiikalla, polttoväli josta vielläkin pidän. Toimin myös Foto Aperturan puheenjohtajana ja järjestän kuvausmatkoja. Viime syksynä opastin kahta ryhmää Huippuvuorilla.