PechaKucha-presentatörer

BioFoto Finland är den enda riksomfattande naturfotoföreningen på svenska i Finland. Samtidigt är föreningen en del av det skandinaviska BioFoto-nätverket. 5 av BioFoto Finlands medlemmar presenterar sina naturfoton i PechaKucha-format. Varje presentation består av 20 bilder, som visas 20 sekunder var.

BioFoto Finland – PechaKucha

Gunilla Björklund

Rådjuren i min närmiljö

Min egen närmiljö växlar med årstiderna och jag dokumenterar gärna skogen, havsviken, växterna, fåglarna och djuren och deras liv under olika tider på dygnet. Serien “Rådjuren i min närmiljö” är fotograferad under april, maj och juni 2017. Bilderna är tagna med Nikon D700 och jag använt mig av två teleobjektiv Nikkor 70-200(2.6) och SIGMA110-400(5.6).

gunillabjor@gmail.comhttps://gunillasnatur.vuodatus.net/


Mia Falck

In the Nude

Jag är 45 år, bor i södra Finland. Omringad av en vacker miljö med skog, träsk och olika djur. Så många motiv finns i min närmiljö. Redan som tonåring var jag intresserad av fotografering, drömmen att bli fotograf fanns också. Men så blev det inte då. Efter en paus med fotograferande började jag igen år 2012 när jag fick min första digitala kamera.

Nu vuxenstuderar jag i Axxell för att få en specialyrkesexamen som naturfotograf.

Jag tycker om att fota naturen, också makro/närbilds fotografering ligger nära mitt hjärta. Men rätt så fort hittade jag min egen nisch, att på ett vackert och smakfullt sätt fotografera nakna damer i naturen.


Kristian Frantz

Landskapet i klippan

Fotograf som är mest fascinerad av små och stora svartvita landskap. Utan färger gäller det att hitta de rätta linjerna, formerna och strukturerna i landskapet och med hjälp av dem, samt ljuset förstås, bygga upp känslan i bilden. I en och samma klippa kan man också hitta många olika landskap.


Anne Häggblom

En glimt av Nya Zeeland

Bosatt i Oravais som ligger i Österbotten. Ämneslärare i slöjd och bildkonst. Är på fritiden ofta ute i naturen med min Nikon D5100 eller D750. Medlem i Fotoklubben Knäppisarna och BioFoto Finland. Går Axxells naturfotografutbildning.


Niclas Rantala

Ytterst i söder och närmast havet

Som landskapsfotograf gillar jag att vara ute då vädret är lite kallare och naturen är en aning avskalad. Under snart tio års tid har jag fotograferat i den åboländska skärgården från höst till vår. Vädret och vintrarna har varit varierande lika så har boendet varit. Att vakna upp i ett tält en vintermorgon i skärgården är en fantastisk upplevelse.

Min fotokarriär började med enkla kameror med 35 mm optik, en brännvidd som jag fortfarande tycker om. Vid sidan av mitt eget fotograferande, fungerar jag som ordförande i Foto Apertura och  jag ordnar även fotoresor, senast hösten 2016 var jag med två grupper med fotografer upp till Svalbard.